(162825) 2001 BO61

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(162825) 2001 BO61
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/01/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3093
Peri 0.455
Sumbu semi-mayor 1774
Ékséntrisitas 0.743
Anomali rata-rata 334.5
Inklinasi 9.1
Bujur nodeu rumonjat 159.9
Argumén peri 78.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

Ari (162825) 2001 BO61 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.743, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�372188.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]