(162980) 2001 RR17

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(162980) 2001 RR17
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/09/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2312
Peri 0.794
Sumbu semi-mayor 1553
Ékséntrisitas 0.489
Anomali rata-rata 282.9
Inklinasi 30.4
Bujur nodeu rumonjat 177.6
Argumén peri 351.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.7

Ari (162980) 2001 RR17 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.489, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�385720.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]