(163818) 2003 RX7

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(163818) 2003 RX7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2003/09/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1665
Peri 0.794
Sumbu semi-mayor 1229
Ékséntrisitas 0.354
Anomali rata-rata 348.2
Inklinasi 10.4
Bujur nodeu rumonjat 241.1
Argumén peri 245.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

Ari (163818) 2003 RX7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.354, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�341533.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]