(164214) 2004 LZ11

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 LZ11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/06/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.952
Peri 1.288
Sumbu semi-mayor 2.120
Ékséntrisitas 0.392
Anomali rata-rata 80.5
Inklinasi 5.5
Bujur nodeu rumonjat 72.1
Argumén peri 248.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

Ari 2004 LZ11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.392, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 264343.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]