(164342) 2005 CP

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2005 CP
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2005/02/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.137
Peri 1.003
Sumbu semi-mayor 1.570
Ékséntrisitas 0.361
Anomali rata-rata 105.5
Inklinasi 19.2
Bujur nodeu rumonjat 139.0
Argumén peri 72.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.8

Ari 2005 CP mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.361, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 167541.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]