(16657) 1993 UB

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1993 UB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih R. H. McNaught
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1993/10/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.327
Peri 1.225
Sumbu semi-mayor 2.276
Ékséntrisitas 0.462
Anomali rata-rata 330.7
Inklinasi 25.0
Bujur nodeu rumonjat 31.3
Argumén peri 21.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.6

Ari 1993 UB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.462, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 337400.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]