(171839) 2001 JM1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 JM1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2001/05/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.915
Peri 1.007
Sumbu semi-mayor 1.461
Ékséntrisitas 0.311
Anomali rata-rata 107.6
Inklinasi 17.1
Bujur nodeu rumonjat 226.7
Argumén peri 321.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

Ari 2001 JM1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.311, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396371.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]