(173689) 2001 PK9

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 PK9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2001/08/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.483
Peri 1.077
Sumbu semi-mayor 1.780
Ékséntrisitas 0.395
Anomali rata-rata 338.0
Inklinasi 10.4
Bujur nodeu rumonjat 273.0
Argumén peri 313.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.3

Ari 2001 PK9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.395, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 341567.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]