(174050) 2002 CC19

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 CC19
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2002/02/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.430
Peri 1.139
Sumbu semi-mayor 1.285
Ékséntrisitas 0.113
Anomali rata-rata 218.7
Inklinasi 50.1
Bujur nodeu rumonjat 134.8
Argumén peri 20.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.5

Ari 2002 CC19 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.113, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 338383.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]