(185853) 2000 ER70

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 ER70
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/03/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.435
Peri 1.280
Sumbu semi-mayor 1.858
Ékséntrisitas 0.311
Anomali rata-rata 339.6
Inklinasi 36.9
Bujur nodeu rumonjat 111.6
Argumén peri 338.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.0

Ari 2000 ER70 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.311, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 385819.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]