(18736) 1998 NU

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1998 NU
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1998/07/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.502
Peri 1.205
Sumbu semi-mayor 2.353
Ékséntrisitas 0.488
Anomali rata-rata 209.1
Inklinasi 2.8
Bujur nodeu rumonjat 297.5
Argumén peri 222.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.8

Ari 1998 NU mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.488, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 389767.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]