(188452) 2004 HE62

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 HE62
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2004/04/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.009
Peri 1.090
Sumbu semi-mayor 2.550
Ékséntrisitas 0.572
Anomali rata-rata 75.7
Inklinasi 24.7
Bujur nodeu rumonjat 302.9
Argumén peri 21.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.4

Ari 2004 HE62 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.572, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 235269.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]