(196256) 2003 EH1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2003 EH1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2003/03/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap5.056
Peri 1.191
Sumbu semi-mayor 3.123
Ékséntrisitas 0.619
Anomali rata-rata 227.1
Inklinasi 70.8
Bujur nodeu rumonjat 283.0
Argumén peri 171.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.2

Ari 2003 EH1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.619, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 291502.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]