(21277) 1996 TO5

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1996 TO5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 566
Tanggal kapanggih 1996/10/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.614
Peri 1.140
Sumbu semi-mayor 2.377
Ékséntrisitas 0.520
Anomali rata-rata 227.6
Inklinasi 21.0
Bujur nodeu rumonjat 167.4
Argumén peri 250.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

Ari 1996 TO5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.520, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 378769.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]