(241370) 2008 LW8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2008 LW8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2008/06/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.335
Peri 1.016
Sumbu semi-mayor 1.675
Ékséntrisitas 0.394
Anomali rata-rata 72.6
Inklinasi 17.3
Bujur nodeu rumonjat 223.1
Argumén peri 118.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.4

Ari 2008 LW8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.394, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 391262.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]