(246138) 2007 OG3

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 OG3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2007/07/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.207
Peri 1.122
Sumbu semi-mayor 2.164
Ékséntrisitas 0.482
Anomali rata-rata 60.5
Inklinasi 1.7
Bujur nodeu rumonjat 78.3
Argumén peri 272.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.1

Ari 2007 OG3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.482, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407820.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]