(256004) 2006 UP

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 UP
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2006/10/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.062
Peri 1.108
Sumbu semi-mayor 1.585
Ékséntrisitas 0.301
Anomali rata-rata 162.6
Inklinasi 2.3
Bujur nodeu rumonjat 47.9
Argumén peri 335.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.0

Ari 2006 UP mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.301, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396835.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]