Lompat ke isi

(276033) 2002 AJ129

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(276033) 2002 AJ129
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2002/01/15
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2625
Peri 0.117
Sumbu semi-mayor 1371
Ékséntrisitas 0.915
Anomali rata-rata 288.2
Ingklinasi 15.4
Bujur nodeu rumonjat 138.1
Argumén peri 211.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

Ari (276033) 2002 AJ129 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.915, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�376855.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010.  Archived 2010-09-09 di Wayback Machine

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]