(285263) 1998 QE2

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
1998 QE2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/08/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.809
Peri 1.038
Sumbu semi-mayor 2.423
Ékséntrisitas 0.572
Anomali rata-rata 49.8
Inklinasi 12.9
Bujur nodeu rumonjat 250.1
Argumén peri 345.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.3

Ari 1998 QE2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.572, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 372763.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]