(308635) 2005 YU55

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
(308635) 2005 YU55
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2005/12/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1655
Peri 0.659
Sumbu semi-mayor 1157
Ékséntrisitas 0.430
Anomali rata-rata 290.3
Inklinasi 0.3
Bujur nodeu rumonjat 35.9
Argumén peri 273.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.9

Ari (308635) 2005 YU55 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.430, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�397083.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]