(30997) 1995 UO5

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(30997) 1995 UO5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1995/10/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2564
Peri 0.556
Sumbu semi-mayor 1560
Ékséntrisitas 0.643
Anomali rata-rata 331.1
Inklinasi 36.2
Bujur nodeu rumonjat 38.7
Argumén peri 151.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.0

Ari (30997) 1995 UO5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.643, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�389878.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]