(31221) 1998 BP26

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1998 BP26
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 566
Tanggal kapanggih 1998/01/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.166
Peri 1.281
Sumbu semi-mayor 1.723
Ékséntrisitas 0.257
Anomali rata-rata 232.2
Inklinasi 20.2
Bujur nodeu rumonjat 331.1
Argumén peri 186.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

Ari 1998 BP26 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.257, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 381503.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]