(326742) 2003 QN47

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2003 QN47
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2003/08/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.375
Peri 1.096
Sumbu semi-mayor 1.736
Ékséntrisitas 0.368
Anomali rata-rata 62.4
Inklinasi 28.0
Bujur nodeu rumonjat 349.4
Argumén peri 324.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

Ari 2003 QN47 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.368, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 368289.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]