(35396) 1997 XF11

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(35396) 1997 XF11
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1997/12/06
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2141
Peri 0.745
Sumbu semi-mayor 1443
Ékséntrisitas 0.484
Anomali rata-rata 233.1
Ingklinasi 4.1
Bujur nodeu rumonjat 213.8
Argumén peri 102.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.9

Ari (35396) 1997 XF11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.484, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�400350.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]