(361861) 2008 ED69

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(361861) 2008 ED69
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2008/03/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap5066
Peri 0.760
Sumbu semi-mayor 2913
Ékséntrisitas 0.739
Anomali rata-rata 309.2
Inklinasi 36.3
Bujur nodeu rumonjat 149.6
Argumén peri 173.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.0

Ari (361861) 2008 ED69 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.739, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�264907.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]