(376778) 2000 JY8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 JY8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/05/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.470
Peri 1.102
Sumbu semi-mayor 2.786
Ékséntrisitas 0.604
Anomali rata-rata 287.1
Inklinasi 16.5
Bujur nodeu rumonjat 109.0
Argumén peri 41.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

Ari 2000 JY8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.604, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 368573.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]