(376879) 2001 WW1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 WW1
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/11/18
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.357
Peri 1.063
Sumbu semi-mayor 1.210
Ékséntrisitas 0.122
Anomali rata-rata 270.0
Ingklinasi 21.7
Bujur nodeu rumonjat 59.8
Argumén peri 45.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.0

Ari 2001 WW1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.122, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 274101.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]