(40329) 1999 ML

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1999 ML
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 1999/06/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.295
Peri 1.236
Sumbu semi-mayor 2.266
Ékséntrisitas 0.454
Anomali rata-rata 108.8
Inklinasi 2.5
Bujur nodeu rumonjat 211.0
Argumén peri 112.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.7

Ari 1999 ML mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.454, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 395383.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]