(409256) 2004 HO1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 HO1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/04/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.355
Peri 1.058
Sumbu semi-mayor 2.207
Ékséntrisitas 0.521
Anomali rata-rata 356.1
Inklinasi 25.8
Bujur nodeu rumonjat 43.4
Argumén peri 265.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.2

Ari 2004 HO1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.521, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 408837.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]