(412976) 1987 WC

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1987 WC
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih J. E. Mueller
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1987/11/21
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.681
Peri 1.044
Sumbu semi-mayor 1.362
Ékséntrisitas 0.234
Anomali rata-rata 305.2
Ingklinasi 15.8
Bujur nodeu rumonjat 51.8
Argumén peri 308.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.9

Ari 1987 WC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.234, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 408869.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]