(41440) 2000 HZ23

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 HZ23
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2000/04/27
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.909
Peri 1.242
Sumbu semi-mayor 1.575
Ékséntrisitas 0.211
Anomali rata-rata 249.4
Ingklinasi 15.1
Bujur nodeu rumonjat 64.1
Argumén peri 200.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.9

Ari 2000 HZ23 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.211, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 389967.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]