(418846) 2008 WJ60

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2008 WJ60
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2008/11/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.064
Peri 1.133
Sumbu semi-mayor 1.598
Ékséntrisitas 0.291
Anomali rata-rata 129.7
Inklinasi 16.7
Bujur nodeu rumonjat 259.4
Argumén peri 170.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.3

Ari 2008 WJ60 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.291, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397520.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]