(420187) 2011 GA55

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 GA55
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2008/10/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.216
Peri 1.119
Sumbu semi-mayor 2.168
Ékséntrisitas 0.484
Anomali rata-rata 338.3
Inklinasi 8.7
Bujur nodeu rumonjat 319.8
Argumén peri 316.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.1

Ari 2011 GA55 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.484, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 402703.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]