(434051) 2001 UW16

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 UW16
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2001/10/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.607
Peri 1.121
Sumbu semi-mayor 1.364
Ékséntrisitas 0.178
Anomali rata-rata 251.9
Inklinasi 37.6
Bujur nodeu rumonjat 37.0
Argumén peri 106.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.5

Ari 2001 UW16 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.178, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 335431.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]