(453100) 2007 WU4

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 WU4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2007/11/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.849
Peri 1.258
Sumbu semi-mayor 2.553
Ékséntrisitas 0.507
Anomali rata-rata 169.8
Inklinasi 29.2
Bujur nodeu rumonjat 67.0
Argumén peri 283.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

Ari 2007 WU4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.507, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392219.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]