(468452) 2003 SD170

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2003 SD170
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2003/09/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.232
Peri 1.170
Sumbu semi-mayor 2.201
Ékséntrisitas 0.468
Anomali rata-rata 136.0
Inklinasi 8.2
Bujur nodeu rumonjat 278.7
Argumén peri 356.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

Ari 2003 SD170 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.468, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392222.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]