(477248) 2009 SV

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 SV
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2009/09/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.887
Peri 1.065
Sumbu semi-mayor 1.476
Ékséntrisitas 0.278
Anomali rata-rata 311.7
Inklinasi 24.9
Bujur nodeu rumonjat 185.4
Argumén peri 4.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.8

Ari 2009 SV mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.278, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 387868.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]