(481327) 2006 BB27

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 BB27
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2006/01/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.697
Peri 1.028
Sumbu semi-mayor 1.362
Ékséntrisitas 0.246
Anomali rata-rata 355.1
Inklinasi 27.2
Bujur nodeu rumonjat 132.2
Argumén peri 144.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.0

Ari 2006 BB27 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.246, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 402904.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]