(481984) Cernunnos

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 KL2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih M. Ory
Tempat kapanggih 185
Tanggal kapanggih 2009/05/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.233
Peri 1.165
Sumbu semi-mayor 2.199
Ékséntrisitas 0.470
Anomali rata-rata 155.8
Inklinasi 9.5
Bujur nodeu rumonjat 173.8
Argumén peri 165.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

Ari 2009 KL2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.470, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 402910.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]