(483547) 2003 WM25

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2003 WM25
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2003/11/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.098
Peri 1.132
Sumbu semi-mayor 2.615
Ékséntrisitas 0.567
Anomali rata-rata 118.6
Inklinasi 12.2
Bujur nodeu rumonjat 67.9
Argumén peri 295.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.8

Ari 2003 WM25 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.567, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397969.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]