(488645) 2003 OV

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2003 OV
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2003/07/21
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4162
Peri 0.316
Sumbu semi-mayor 2239
Ékséntrisitas 0.859
Anomali rata-rata 62.7
Ingklinasi 10.1
Bujur nodeu rumonjat 262.6
Argumén peri 147.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

Ari 2003 OV mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.859, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�403231.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]