(490636) 2010 DP

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 DP
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2010/02/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.465
Peri 1.067
Sumbu semi-mayor 1.766
Ékséntrisitas 0.396
Anomali rata-rata 119.2
Inklinasi 36.4
Bujur nodeu rumonjat 174.6
Argumén peri 286.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.6

Ari 2010 DP mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.396, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 403771.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]