(490684) 2010 LL34

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 LL34
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2010/06/09
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1990
Peri 0.570
Sumbu semi-mayor 1280
Ékséntrisitas 0.555
Anomali rata-rata 308.9
Ingklinasi 22.7
Bujur nodeu rumonjat 120.3
Argumén peri 271.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.4

Ari 2010 LL34 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.555, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�403784.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]