(495417) 2014 SO143

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2014 SO143
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2014/09/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.069
Peri 1.268
Sumbu semi-mayor 2.169
Ékséntrisitas 0.415
Anomali rata-rata 10.2
Inklinasi 1.9
Bujur nodeu rumonjat 191.6
Argumén peri 99.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.8

Ari 2014 SO143 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.415, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405090.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]