(495511) 2014 UD206

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2014 UD206
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2014/10/31
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.039
Peri 1.215
Sumbu semi-mayor 2.127
Ékséntrisitas 0.429
Anomali rata-rata 14.6
Ingklinasi 6.5
Bujur nodeu rumonjat 20.0
Argumén peri 302.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.3

Ari 2014 UD206 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.429, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 409513.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]