(499496) 2010 MR87

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 MR87
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih C51
Tanggal kapanggih 2010/06/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.411
Peri 1.057
Sumbu semi-mayor 1.734
Ékséntrisitas 0.391
Anomali rata-rata 28.6
Inklinasi 35.0
Bujur nodeu rumonjat 195.3
Argumén peri 132.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.5

Ari 2010 MR87 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.391, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 260806.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]