(499986) 2011 NP

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 NP
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2011/07/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.903
Peri 1.282
Sumbu semi-mayor 1.592
Ékséntrisitas 0.195
Anomali rata-rata 26.8
Inklinasi 39.0
Bujur nodeu rumonjat 295.1
Argumén peri 354.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.9

Ari 2011 NP mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.195, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 357168.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]