(503274) 2015 QE9

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2015 QE9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2015/08/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.989
Peri 1.197
Sumbu semi-mayor 1.593
Ékséntrisitas 0.249
Anomali rata-rata 265.6
Inklinasi 11.4
Bujur nodeu rumonjat 136.0
Argumén peri 321.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.5

Ari 2015 QE9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.249, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 369261.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]