(503966) 2004 RX109

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 RX109
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/09/11
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4004
Peri 0.417
Sumbu semi-mayor 2210
Ékséntrisitas 0.812
Anomali rata-rata 5.9
Ingklinasi 29.1
Bujur nodeu rumonjat 200.6
Argumén peri 37.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.1

Ari 2004 RX109 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.812, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�311262.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]