(506951) 2008 KV28

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2008 KV28
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2008/05/31
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.366
Peri 1.041
Sumbu semi-mayor 1.704
Ékséntrisitas 0.389
Anomali rata-rata 6.1
Ingklinasi 21.1
Bujur nodeu rumonjat 227.0
Argumén peri 116.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.7

Ari 2008 KV28 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.389, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 370295.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]